Holger Runes millionjagt – kan han nuppe 33 millioner i torino?

Photo of author

I denne prestigefyldte konkurrence finder vi den danske tennis sensation, Holger Rune, der i sidste øjeblik kvalificerede sig til turneringen som den ottende og sidste spiller.
Det er ikke bare en imponerende bedrift rent sportsligt, men også økonomisk; alene ved deltagelse er den unge danske spiller sikret intet mindre end to millioner kroner.

En gylden chance for Holger Rune

Når ATP-tourens glorværdige sæsonfinale starter denne søndag, er der mere på spil end blot æren og trofæet. Tennisspillere fra hele verden vil samle sig i Torino for at dyste om en svimlende præmiesum på op til 33 millioner danske kroner. Mens de fleste af os nyder en afslappende weekend, vil disse atleter stå overfor det ultimative kapløb om årets eftertragtede tennispris.

I denne prestigefyldte konkurrence finder vi den danske tennis sensation, Holger Rune, der i sidste øjeblik kvalificerede sig til turneringen som den ottende og sidste spiller. Det er ikke bare en imponerende bedrift rent sportsligt, men også økonomisk; alene ved deltagelse er den unge danske spiller sikret intet mindre end to millioner kroner. Og skulle han feje alle sine modstandere af banen og vinde hver eneste kamp, kan han vende hjem til Danmark med en formue svarende til 33 millioner kroner i bagagen.

Det er dog ikke kun sæsonfinalen, der lokker med gavmilde præmiesummer. Årets fire grand slams er også særdeles lukrative for de dygtigste spillere, med præmiepenge svingende fra 16 millioner ved French Open til hele 21 millioner ved US Open.

Tennisspillerne har magten

Men hvordan kan det være, at pengesummerne inden for tennis når så astronomiske højder? Lars Christensen, sportsøkonom og ekstern lektor ved Copenhagen Business School, giver et klart svar: “- Tennisspillerne har simpelthen de bedste forhandlingsmuligheder. Tennissporten er aktørernes marked, ikke arrangørenes,” fortæller han til DR.

Dette kontrasteres tydeligt, hvis man sammenligner med cykelsporten, hvor selv en stjerne som Jonas Vingegaard – med to Tour de France-sejre på sit CV – kun tjente omtrent 3,7 millioner kroner på sin seneste sejr. Forskellen? I cykelverdenen er det arrangørerne og organisationerne som ASO (Amaury Sport Organisation), der holder tøjlerne stramt og dikterer vilkårene.

Men når det kommer til tennis, skinner spillerne som selve produktet. Hvis verdens bedste mødes på banen, genereres både opmærksomhed og indtægter fra tv-rettigheder uanset tid og sted. “Sporten er populær overalt,” pointerer Lars Christensen. Det afgørende element i tennis er altså ikke turneringernes prestigefyldte historie eller placering; det er spillerne selv.

Bag scenen af dette glamourøse spektakel styres pengestrømmene drevet af sponsorer og tv-indtægter. Uden de bedste spillere ville interessen dale og med den de penge, sponsorerne lægger i puljen. Tennisarrangørerne må således smide store summer for at sikre sig topnavnene – et scenarie de utvivlsomt gør velvilligt for at bevare sportens popularitet og værdi.

Mens vi sidder parat til at følge slagets gang fra sofaens trygge hjørne eller live-updates her på dr.dk, kan vi kun forestille os presset og den intense atmosfære spillere som Holger Rune vil befinde sig i under turneringens kampe frem til den 19. november – både sportsligt og økonomisk set et sandt climax for en fabelagtig tennis-sæson!